Mobilní skupiny celníků dohlíží na bezpečnost silničního pro
- bohousek1
- Člen sdružení
- Kontaktovat uživatele:
Mobilní skupiny celníků dohlíží na bezpečnost silničního pro
"Severočeští" celníci přistihli v posledních dnech na komunikacích ve svém regionu pět řidičů kamionů, kteří nedodrželi denní dobu řízení vozidla nebo dobu odpočinku. Dva zahraniční řidiči byli nuceni na místě složit do rukou celníků kauce v celkové výši 31 tisíc korun.
Zjištěné případy porušení předpisů příslušníci celní správy zadokumentovali a předali příslušným odborům dopravy k zahájení správního řízení.
Od začátku roku prověřily mobilní hlídky celníků při silničních kontrolách téměř tisíc nákladních vozidel (z toho čtvrtinu imatrikulovaných v zahraničí). Rukama jim prošlo více než 10 tisíc záznamových listů/kotoučků, z kterých vyčtou, jak jsou řidiči dodržovány povinné bezpečnostní přestávky a doby jízd. Odhalili při tom 43 případů, kdy došlo k prohřeškům resp. porušení předpisů. Od neukázněných zahraničních řidičů vybraly kontrolní hlídky na místě kauce v celkové výši 235 tisíc korun.
Hlídky mobilního dohledu nekontrolují jen dodržování předepsané doby řízení vozidla a odpočinku. Svou pozornost zaměřují i na přepravní povolení, dodržování podmínek mezinárodní přepravy nebezpečných věcí podle dohody ADR, převažují nákladní vozidla, nejezdí-li po našich silnicích přetížena a samozřejmě kontrolují zboží včetně průvodních dokladů.
Zdroj : Celni správa
Zjištěné případy porušení předpisů příslušníci celní správy zadokumentovali a předali příslušným odborům dopravy k zahájení správního řízení.
Od začátku roku prověřily mobilní hlídky celníků při silničních kontrolách téměř tisíc nákladních vozidel (z toho čtvrtinu imatrikulovaných v zahraničí). Rukama jim prošlo více než 10 tisíc záznamových listů/kotoučků, z kterých vyčtou, jak jsou řidiči dodržovány povinné bezpečnostní přestávky a doby jízd. Odhalili při tom 43 případů, kdy došlo k prohřeškům resp. porušení předpisů. Od neukázněných zahraničních řidičů vybraly kontrolní hlídky na místě kauce v celkové výši 235 tisíc korun.
Hlídky mobilního dohledu nekontrolují jen dodržování předepsané doby řízení vozidla a odpočinku. Svou pozornost zaměřují i na přepravní povolení, dodržování podmínek mezinárodní přepravy nebezpečných věcí podle dohody ADR, převažují nákladní vozidla, nejezdí-li po našich silnicích přetížena a samozřejmě kontrolují zboží včetně průvodních dokladů.
Zdroj : Celni správa
..:: Bohousek1 ::..
-
otes
- řidič profesionál
Re: Mobilní skupiny celníků dohlíží na bezpečnost silničního pro
No jo , celníci se uměli vždycky líp zviditelnit
, ale praxe , ....... ted už to jsou hoši od KAPSCH ... 
když mám v bříšku jako v pokojíčku, nic mě nerozhodí
773691118
773691118
- bohousek1
- Člen sdružení
- Kontaktovat uživatele:
bodejd by nemeli uspechy, kdyz je system Kapše nedokonaly a chybovy, to se to vydelava na neschopnosti statu s soukrome firmy 
Odnese to chudak obcan, ktery nema nikde zastani.
Odnese to chudak obcan, ktery nema nikde zastani.
-
otes
- řidič profesionál
Můžeš si jít přece stěžovat..........na Lampárnu.....
.... já tam chodím taky...

když mám v bříšku jako v pokojíčku, nic mě nerozhodí
773691118
773691118
- bohousek1
- Člen sdružení
- Kontaktovat uživatele:
Ja si ztezoval i přímo v Kapši, ta lamparna je asi lepší
))
- mates
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
nazývám to vlastizradou,protože platit státní úředníky za to že hlídaj prachy pro soukromý sektor mě přináší na mysl taková nebo podobná slova

člen výboru
-
martin440
- Člen sdružení
- Kontaktovat uživatele:
přesně tak, ať si je platí rakušáci za ty prachy co berou díky našim "přechytrým" úředníkům
auto nemůže za vola, kterej v něm sedí... http://www.funradio.fr/playfun# je lepší se pokusit aspoň o něco, než nedělat vůbec nic
- Hugo z hor
- řidič profesionál
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem měl na trase z Tábora do Pelhřimova celní kontrolu. Musím konstatovat, že jednání celníků bylo korektní. Předložil jsem jim veškeré požadované doklady, 28 koleček dozadu i s ručním záznamem na posledních 10 dní. Absolutně bez problémů. Kontrola i s prohlídkou nákladu trvala asi 15 minut. Asi tak si představuju, že by to mělo probíhat. Nikoliv hledat kdejakou blbost, jen aby mohli řidiče buzerovat. Možná pomohla i samolepka Sdružení, "SNAŽÍM SE BÝT SLUŠNÝ ŘIDIČ" kterou mám na bočním okénku vedle dveří.

Hugo z hor
Být "TRUCKER" není jen práce, je to poslání!
Být "TRUCKER" není jen práce, je to poslání!
-
samogin
- superřidič
Mám podobnou zkušenost jako Hugo z hor. Nebudu tady rozebírat jestli jsou celníci sluhy Kapsche, proč Kapsch,i když za peníze z mýtného jsou v současnosti trestně stíháni lidé z ŘSD a nikoliv z Kapsche, ať Kapsch získal tento "byznys" jakkoliv, je vidět, že se chová standartně podle smlouvy (ať si o ní myslíme co chceme) a dále nemá potřebu tunelovat či jinak obírat tento stát a potažmo nás daňové poplatníky (asi ví proč).Má zkušenost: Vlastní vinou jsem si nezkontroloval stav mýtného v krabičce (nemáme paušál,dobíjíme kartou,KEŠ), zapípal jsem 4x, lekl se, řekl si, že jsem blb,že jsem nedobil a hned na další benzínce jsem dobil. Doplatek 1 brána cca 4,90 Kč. Zanedlouho mě stavěli celníci a že mám problém s projetím brány bez zaplacení. Byli absolutně korektní, slušní, profesionálové (R1O PHA-M.B.), tak jsem jim ukázal zaplacené mýtné+doklad o zaplacení nedoplatku,kdy jsi to zkontrolovali a řekli,ano to je v pořádku, ale my vás musíme sankcionovat i když jste to hned zaplatil a projel jste jen jednu bránu k nejbližší stanici pro dobíjení (v tomto vidím hlavní problém stát-Kapsch-CS a pro toto Kapsch a MD odsuzuji),ale jelikož se jedná o drobné pochybení-přestupek malého rozsahu, já vás vyřeším domluvou (přitom papír o domluvě musel psát stejně dlouho jako papír na pokutu
)Prostě je to o lidech. A bonus na závěr: když mě celník upozornil, že mám karbičku na skle nalepenou moc nízko a kryje mi ji stěrač a já jsem řekl, že to tam takhle blbě nalepil kolega,který jezdil tímto autem předemnou a že když ji budu chtít "přelepit" tak tam nebude držet, tak mi celník dal 2ks nových přílepek na krabičku.Sám,dobrovolně a zadarmo (na Rozvadově stojí 1 pár přílepky 20kč.to jen tak na okraj
) Co k tomu dodat?
- mates
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
neni co dodat,takhle by to mělo být vždy, když někdo má vejplatu z našich daní
člen výboru