Odkazy:  :   Spolek   Portal    Sbirka   GDPR   Doprava-online   Autoplosina   Facebook

Mýtné v Madarsku

Vše o problémech s mýtným systemem.
Odpovědět
Uživatelský avatar
bohousek1
Člen sdružení
Příspěvky: 5606
Registrován: ned 29. bře 2009 12:25:00
Kontaktovat uživatele:

Mýtné v Madarsku

Příspěvek od bohousek1 »

Od 1. července 2013 bude v Maďarsku zaveden systém elektronického výběru mýtného, jehož výše bude úměrná ujeté vzdálenosti.

Mýtné se týká celkem 6513 km maďarské silniční a dálniční sítě (dálnice, rychlostní komunikace a hlavní silnice), která prakticky úplně pokryje trasy vhodné pro nákladní dopravu. Nový systém, který nese jméno HU-GO, odpovídá technologickým požadavkům Evropské unie a směrnicím Evropské služby elektronického mýtného (EETS).

Povinnost uhradit mýtné ve výši úměrné ujeté vzdálenosti se vztahuje na nákladní automobily s celkovou povolenou hmotností převyšující 3,5 tuny. Netýká se tedy motocyklů a vozidel s hmotností do 3,5 tuny, které nadále platí časové poplatky. Výše mýtného placeného úměrně ujeté vzdálenosti závisí na typu použité silnice (dálnice, rychlostní silnice nebo hlavní silnice), na kategorii motorového vozidla – počtu náprav (J2, J3, J4) a na jeho zařazení dle emisní normy.

ZDROJ:
http://www.dlprofi.cz/madarsko-od-cerve ... IQusIHTyc/

http://www.autopalya.hu/Shared/Language ... 3-CSEH.pdf
..:: Bohousek1 ::..
Uživatelský avatar
bohousek1
Člen sdružení
Příspěvky: 5606
Registrován: ned 29. bře 2009 12:25:00
Kontaktovat uživatele:

Re: Mýtné v Madarsku

Příspěvek od bohousek1 »

stranky madarského mýtného systému:
www.hu-go.hu
..:: Bohousek1 ::..
Uživatelský avatar
Helena
řidič profesionál
Příspěvky: 1267
Registrován: sob 25. dub 2009 12:09:14

Re: Mýtné v Madarsku

Příspěvek od Helena »

Aby si to někdo nepoplet a nehledal tam Huga :D .
Uživatelský avatar
Hugo z hor
řidič profesionál
Příspěvky: 1039
Registrován: pát 19. čer 2009 22:13:32
Bydliště: Rychnov nad Kněžnou
Kontaktovat uživatele:

Re: Mýtné v Madarsku

Příspěvek od Hugo z hor »

Helco, mne ted najde někdo max. tak doma, ve spitale a nebo u doktora. :x Jiné místo neexistuje!! :(
Hugo z hor

Být "TRUCKER" není jen práce, je to poslání!

Milošek
závozník
Příspěvky: 14
Registrován: pát 22. bře 2013 18:34:45

Re: Mýtné v Madarsku

Příspěvek od Milošek »

Ahoj.
Tak moje první cesta kamionem do Maďarska me stála hned cca 500 euro. Spáchal jsem totiž těžký zločin a sice ze jsem podle rady kolegy zaplatil mýto při cestě z Bratislavy pres přechod Čunovo Rajka u první pumpy na dálnici cca po 13 kilometrech jízdy po HU. Na hranicích jsem si vyjel lístek ale slečny u přepážky neakceptuji tankovací karty které mám k dispozici. Tak jsem jel k oné č.stanici. A to byl ten zločin. Tam jsem zaplatil samozřejmě cely úsek ale na M5 me predjelo policejní auto a stáhli me na exitu 67 u Shellky. Domluva byla hrozná a nechápal jsem co jsem vlastně udělal tak závažného. Pak jsem pochopil ze jsem zaplatil až po najetí na placený úsek . Dobrá tedy. Zaplatim za tenhle drobný přestupek naučnou pokutu a pojedu dál. Šok však nastal po obdržení složenky na 165000 jejich peněz. Zeptal jsem se kolik je to euro ale už jsem tušil ze asi hodně. Ano. Cca 500. Pokuta tedy ne naučná, ale likvidační. Zabavili mi doklady od auta a prý si je mám ještě toho dne vyzvednout na příslušné policejní stanici po zaplacení pokuty. A tím mi teprve začali velké starosti. Musel jsem jít pěšky do blízkého městečka a rychle sehnat bankomat, vybrat peníze a najít poštu která mela otevreno do čtyř. Pak jsem jel složit náklad. Bylo to kousek od místa zatčení. Jel jsem bez dokladů od tahače. Po složení jsem si u ČS. opět zaplatil mýto i s místem oné policejní stanice a spěchal jsem pro papíry. Kamion jsem musel opět odstavit na okraji městečka a jít pěšky hledat stanici. Tam jsem se ještě snažil zjistit proč jsem musel platit tak vysokou pokutu když jsem vlastně na mytnem nedluzil ani halíř. Četník jen pokrčil rameny. Rozmezí sankce je tam při tom od 80 000 - 165 000.
Takže malé shrnutí. Maďarům jsem přivezl práci, a odevzdal jim ještě svoji výplatu. Při tom jsem zabil půl dne ridicovo drahocenného času sháněním posty bankomatu a policejní stanice.
Toto je normální policejní šikana.
Miloš.
Jan
Příspěvky: 1
Registrován: pát 30. čer 2017 22:17:25

Re: Mýtné v Madarsku

Příspěvek od Jan »

Ahoj,
nevíte prosím,jestli se musí v Maďarsku platit mýtné z hraničního přechodu Medvědov do Audi Györ?
Děkuji Jan
Odpovědět