Dobrý den, měl bych dotaz. Již nějaký ten pátek řídím plachtové dodávky. Nedávno se mi stalo pár kiksů, kdy mám na kontě 1 převrácenou klimatizaci, kde oprava dělala asi 15000 (dle mně dostupných informací), nehodu, která bude cca 300 000 oprava a přišly na firmu pokuty, že prý na autě nebyla dálniční známka.
Klimatizace byla moje kravina, zábrana byla už dost jetá a blbec sem to nechal jen na ní. Prostě nevydržela. S tímto souhlasím, tuto škodu si klidně zaplatím. Dále nehoda... Pod nátlakem jsem prostě jel bez odpočinku nějakých asi 18 hodin a klimbnul jsem, vzal jsem svodidla. Moje kravina, spoluúčast zaplatím i když se mi to nelíbí, nicméně poučení pro příště a kašlu na ně s takovými cestami. Nicméně dále jsou zde ty pokuty... Při nástupu mi bylo řečeno, že firemní dodávky a dodávky v dlouhodobém pronájmu mají vždy roční známky a nemám to řešit. Tudíž jsem se podle toho choval, samozřejmě pokud sem sedl do nového auta, nebo auta z půjčovny, vždy sem se ptal. Na autě, kterým sem asi 3 měsíce v kuse jezdil ale dálniční známka skončila a zaměstnavatel chce pokuty hodit na mě, že prý mám povinnost si to hlídat. Zaprvé by mě zajímalo kde a zadruhé mi bylo řečeno, že tohle je povinnost zaměstnavatele/provozovatele vozidla. Dále tu mám takový problém, že mi nedal únorovou výplatu a nyní po neustálém urgování a poslouchání slibů už nekomunikuje a ani mi nikdo neposlal práci. Co s tím mám dělat?
Výplata, pokuty, nulová komunikace
-
Kindertrucker
- bohousek1
- Člen sdružení
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výplata, pokuty, nulová komunikace
Podle toho co čtu bych doporučil ukončit pracovní poměr a jít jinam. Co se týká výplaty - záleží co je napsáno v pracovní smlouvě a mzdovém výměru.
Pokud se nemůžete dohodnout, tak se můžete obrátit Inspektorát práce (SÚIP/OIP) nebo ohledně výplaty na Úřad práce.
Pokud se nemůžete dohodnout, tak se můžete obrátit Inspektorát práce (SÚIP/OIP) nebo ohledně výplaty na Úřad práce.
..:: Bohousek1 ::..