Zážitky z cest na dvou kolech

Pro řidiče motorek, trike a čtyřkolek
Odpovědět
Foglík
řidič profesionál
Kontaktovat uživatele:

Zážitky z cest na dvou kolech

Příspěvek od Foglík »

Tak jsem po dlouhé době seděl za řidítky motorky a musím konstatovat, že "prasat" za volantem bylo nejvíce za volantem osobních aut.
I za řidítky se snažím dodržovat rychlost, ale využívám zrychlení motorky, pokud to jde a je to bezpečné.
Ve městě jsem dojel borce ve škodě 120. Nechal jsem si odstup, protože škodověnka smrděla, jak kdyby jezdila na petrolej a na konci obce jsem vyhodil blinkr a vyrazil jsem dopředu. Co myslíte že ten jouda udělal. Těsně přede mnou udělal myšku na prostředek. Leknul jsem se pěkně a minul ho o centimetry. Řídil to takovej mladej zmetek v čepici a asi si ani nedovedl představit, co se mohlo stát.

Když jsem se vracel dom, najížděl jsem na kruháč. Tam dácie logan s blikajícím pravým blinkrem. Tak jsem samozřejmě na kruháč najel, ale strejda neměl vůbec úmysl z kruháče vyjet a troubil jak pominutej, když jsem najel před něj.

Když to vezmu obecně, tak skoro každej druhej kamion, který jsem dojel, uhnul ke straně, někteří i dávali blinkrem znamení, že můžu dopředu. Z osobáků to nebyl ani každý desátý. Navíc někteří borci,od doby kdy jsem je dojel najednou jeli po čáře a neudělali ani kousek místečka k předjetí. Já vím že nemusí, že jim to žádný předpis nenařizuje, ale co si budeme povídat, já je na motorce zdržovat nebudu a na silnici bychom si měli vycházet vstříct a ne si dělat naschvály.

Té tolerance na našich silnicích moc není a dle mého názoru to ani z pětiny není vinnou řidičů kamionů, jak píší někteří "odborníci".
bagr

Re: Zážitky z cest na dvou kolech

Příspěvek od bagr »

Ahoj všichni také mám řidičský průkaz skupiny A1 do 125 ccm mám sice babetu ale občas někam vyjedu ne moc daleko.Jedu co to jde ale něktěří řidiči netolerují značky a předpisy, předjíždí tím stylem že ani nevybočí jen těsně kolem mě profrčí a o kamionech ani nemluvím,sice mě předjíždí ale vyhnou se tahačem a zadek návěsu by mě srazil do příkopy kolikrát se mi stalo že jsem musel prostě zabrzdit a vjet do příkopy, nadruhou stranu najdou se i slušní řidiči kamionů blinkr a předjedou mě v bezpečné vzdálenosti a v pohodě.Osobáci taky na to někteří kašlou blinkr neblinkr atd.. Mluvím tu všeobecně najdou se slušní a neslušní řidiči hovada.Prominte ale musel jsem to napsat takto.
Odpovědět