Tak jsem po dlouhé době seděl za řidítky motorky a musím konstatovat, že "prasat" za volantem bylo nejvíce za volantem osobních aut.
I za řidítky se snažím dodržovat rychlost, ale využívám zrychlení motorky, pokud to jde a je to bezpečné.
Ve městě jsem dojel borce ve škodě 120. Nechal jsem si odstup, protože škodověnka smrděla, jak kdyby jezdila na petrolej a na konci obce jsem vyhodil blinkr a vyrazil jsem dopředu. Co myslíte že ten jouda udělal. Těsně přede mnou udělal myšku na prostředek. Leknul jsem se pěkně a minul ho o centimetry. Řídil to takovej mladej zmetek v čepici a asi si ani nedovedl představit, co se mohlo stát.
Když jsem se vracel dom, najížděl jsem na kruháč. Tam dácie logan s blikajícím pravým blinkrem. Tak jsem samozřejmě na kruháč najel, ale strejda neměl vůbec úmysl z kruháče vyjet a troubil jak pominutej, když jsem najel před něj.
Když to vezmu obecně, tak skoro každej druhej kamion, který jsem dojel, uhnul ke straně, někteří i dávali blinkrem znamení, že můžu dopředu. Z osobáků to nebyl ani každý desátý. Navíc někteří borci,od doby kdy jsem je dojel najednou jeli po čáře a neudělali ani kousek místečka k předjetí. Já vím že nemusí, že jim to žádný předpis nenařizuje, ale co si budeme povídat, já je na motorce zdržovat nebudu a na silnici bychom si měli vycházet vstříct a ne si dělat naschvály.
Té tolerance na našich silnicích moc není a dle mého názoru to ani z pětiny není vinnou řidičů kamionů, jak píší někteří "odborníci".
Zážitky z cest na dvou kolech
-
- řidič profesionál
- Kontaktovat uživatele:
-
Re: Zážitky z cest na dvou kolech
Ahoj všichni také mám řidičský průkaz skupiny A1 do 125 ccm mám sice babetu ale občas někam vyjedu ne moc daleko.Jedu co to jde ale něktěří řidiči netolerují značky a předpisy, předjíždí tím stylem že ani nevybočí jen těsně kolem mě profrčí a o kamionech ani nemluvím,sice mě předjíždí ale vyhnou se tahačem a zadek návěsu by mě srazil do příkopy kolikrát se mi stalo že jsem musel prostě zabrzdit a vjet do příkopy, nadruhou stranu najdou se i slušní řidiči kamionů blinkr a předjedou mě v bezpečné vzdálenosti a v pohodě.Osobáci taky na to někteří kašlou blinkr neblinkr atd.. Mluvím tu všeobecně najdou se slušní a neslušní řidiči hovada.Prominte ale musel jsem to napsat takto.