Jízda bez karty a profesáku

Máte pracovní problém, zkuste se svěřit, více hlav víc ví.
J42V4

Jízda bez karty a profesáku

Příspěvek od J42V4 »

Zdravim,

dělám technika v nejmenované firmě.. jezdim na STK a vozim to do servisu.. kartu zatim nemam prof. taky ne.. bez profesáku jako technik podle zákona jet smím ale jak je to s kartou do tachografu ? já myslim že nemusim ji mít.. ale nevim jistě.. řízením si nevydělávam .. navíc moje cesty jsou krátké do 100 km .. poradíte? nerad bych platil pokutu . .
roadtrain
řidič profesionál

Re: Jízda bez karty a profesáku

Příspěvek od roadtrain »

jako servisák bys kartu do tachografu měl mít,bez karty v tachografu by jste jako servis s tím vozem ani hnou neměly,jestli potřebuješ profesák to nevím ale osobně si myslím že i to bys měl mít,protože jde o komerci
jinak trest za jízdu bez profesáku je řp na 12 měsíců a pokuta tuším do 10 tis
ale vydrž chvilku určitě se ozve povolanější
J42V4

Příspěvek od J42V4 »

Servisák ? :D nevim jestli je to ten správnej výraz.. jsem zaměstnanej normálně u transportní firmy.. spravuji sklad.. vydávam řidičům věci.. eviduji všelico .. hlídam stk,výmeny oleje v telematu . . pote pak musi nekdo to auto do servisu ci na STk odvezt ze jo .. Prof. mít nemusim vyhledal jsem si to.. v zákone. . poté to sem dám jak to tam je. . Mám to v druhém pc v práci .
roadtrain
řidič profesionál

Příspěvek od roadtrain »

no ale auto bez karty by asi jet nemělo,firma by měla mít kartu tzv pro servisy nebo jak to přesně je,ono taky jízda bez karty může být pro firmu drahá záležitost.
posa
řidič profesionál

Příspěvek od posa »

Vyjímky:
a) vozidel, jejichž nejvyšší povolená rychlost nepřesahuje 45 km . h-1,
b) vozidel používaných ozbrojenými silami České republiky, Policií České republiky, Celní správou České
republiky, Generální inspekcí bezpečnostních sborů a zpravodajskými službami České republiky,
c) vozidel Hasičského záchranného sboru České republiky a jednotek dobrovolných hasičů, zdravotnické
záchranné služby a Správy státních hmotných rezerv,
d) vozidel používaných při zabezpečování civilní ochrany a báňské záchranné služby,
e) vozidel ve zkušebním provozu6),
f) vozidel používaných při výcviku podle částí třetí a páté tohoto zákona a při zkouškách podle částí třetí a čtvrté
tohoto zákona,
g) vozidel používaných při přepravě věcí, které řidič využije při výkonu své závislé práce nebo podnikání, pokud
řízení není hlavním předmětem výkonu závislé práce nebo podnikání řidiče,
h) vozidel používaných pro vlastní potřeby a
i) zemědělských a lesnických traktorů

Pod kterou spadáš?
J42V4

Příspěvek od J42V4 »

g) ..
Delivio
řidič profesionál
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delivio »

J42V4
g? živnostník? Trochu si to pleteš.
Na tebe v tomto případě nespadá žádný bod.
Nechápu proč by kvůli tvé neznalosti měl řidič někde v zahraničí vysvětlovat a dokazovat, že ten den nejel bez karty on, ale ty.
Dej si více práce a studuj.Dojdeš k závěru, že jezdit bez karty by jsi neměl.Pak existují servisní karty k těmto účelům, nebo režim out a v neposlední řadě karta řidiče atd.
A podle tohoto.
Servisák ? nevim jestli je to ten správnej výraz.. jsem zaměstnanej normálně u transportní firmy
je to podle mně jasná karta řidiče
petr 73
řidič

Příspěvek od petr 73 »

Ty zmíněné vyjímky platí pro jízdu bez profesáku ne pro jízdu bez karty řidiče.
frantaemail
Člen sdružení

Příspěvek od frantaemail »

No, řekl bych, že průkaz profesní způsobilosti je potřeba mít, jelikož žádný z bodů uvedených v odst.3) § 46 z. č. 247/2000 Sb. nelze přiřadit k profesi technika. Taktéž kartu řidiče je potřeba míti v držení, sice je možno využít Vysvětlení komise č. 2, týkající se řízení vozidla za účelem údržby, avšak je potřeba přihlédnout ke čl. 4 písm. a) nařízení EpaR (ES) č. 561/2006 a čl. 13 nařízení Rady (EHS) č. 3821/85. Tzv. servisní karta je určena pouze pro účely kalibrace. Na ježdění je potřeba použít karu řidiče.
Delivio
řidič profesionál
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delivio »

Přesně tak
Tzv. servisní karta je určena pouze pro účely kalibrace. Na ježdění je potřeba použít karu řidiče.
je i výslovně doporučováno použití karty řidiče v těchto případech
Odpovědět