Odkazy:  :   Spolek   Portal    Sbirka   GDPR   Doprava-online   Autoplosina   Facebook

don pablo - zabavení ŘP exekutorem

Na dotazy budou odpovídat právníci naší partnerské firmy. Prosíme o důsledné dodržování postupu zadávání Vašich dotazů.
Nejdříve si přečtěte Pravidla pro pokládání dotazů.
Nevhodné příspěvky budou bez upozornění mazány.
Forum je nyní uzavřeno, než budeme mít garanta na dopravní právo.
Pravidla fóra
Žádáme o naprostou slušnost a věcnost v této sekci, Veškeré příspěvky, které nebudou k věci, budou smazány.
Zamčeno
don pablo
Příspěvky: 2
Registrován: pát 22. úno 2013 14:07:21

don pablo - zabavení ŘP exekutorem

Příspěvek od don pablo »

Chci se zeptat jestli je v souladu se zákonem postup exekutora ktery mi zabavil řidičsky prukaz i když mu je znamo že se živim jako řidič z povolaní...
po zjisteni ze mi byl řp pozastaven ,jsem navstivil exekutora a ten mi rekl ze po obdrzeni potvrzeni o tom ze jsem zamestnan jako ridic mi řp odblokuje coz jsem udelal ale řp odblokaci stale neprosel... ..

jak mam postupovat proti tomuto likvidacnimu postupu exekutora...dekuju
Uživatelský avatar
Dopravní Právo
Právník
Příspěvky: 24
Registrován: stř 03. dub 2013 14:08:26
Kontaktovat uživatele:

Re: don pablo - zabavení ŘP exekutorem

Příspěvek od Dopravní Právo »

Dobrý den,

postup soudního exekutora je v souladu s ustanovením § 71a odst. 1 Exekučního řádu, podle něhož může exekutor vydat exekuční příkaz k pozastavení řidičského oprávnění povinného, jestliže je v exekuci vymáhán nedoplatek výživného na nezletilé dítě.
Podle odst. 4 uvedeného ustanovení exekutor zruší exekuční příkaz (pozastavením řidičského oprávnění), prokáže-li povinný, že k uspokojování základních životních potřeb svých a osob, ke kterým má vyživovací povinnost, nezbytně potřebuje své řidičské oprávnění.
Nicméně, exekuční řád nestanovuje lhůty, v rámci kterých by měl exekutor vydaný exekuční příkaz zrušit. Lze vycházet pouze z obecních zásad rychlosti a efektivnosti občanského soudního a i exekučního řízení, jejichž porušení představuje nesprávný úřední postup a zakládá odpovědnost exekutora, resp. státu za škodu vzniklou v příčinné souvislosti s porušením těchto zásad.

Primárně tedy opětovně urgujte exekutora, aby vydaný exekuční příkaz bezodkladně zrušil z důvodu, že Vám jakožto řidiči z povolání „blokováním“ řidičského průkazu vzniká škoda a samotný exekutor tím maří uspokojení pohledávky oprávněného, nakolik nemáte příjem. Nebude-li exekutor reagovat v „přiměřené“ lhůtě (§ 13 odst. 1 zák. č. 82/1998 Sb.), je možné domáhat se náhrady škody (jak uvedeno výše).
S přáním mnoha ujetých kilometrů
Dopravní Právo

http://www.dopravnismlouvy.cz
http://www.dopravni-pravo.cz
don pablo
Příspěvky: 2
Registrován: pát 22. úno 2013 14:07:21

Re: don pablo - zabavení ŘP exekutorem

Příspěvek od don pablo »

vite jde mi o to ze exekutorovi bylo znamo ze se zivim jako ridic a presto mi ridicske opravneni pozastavil.... jeho jednanoi nemelo nic spolecneho s tim ze by s nim ze mne vymohl penioze jen me zastavil na 2tydny v praci a timk me dost ohrozil existencne... jde mi o to jestli bych ho mohl zalovat ... jeho jednani se zda nazvat jako zneuziti pravomoci nebo jako sikana muj nazor a budu rad za vase vysvetleni pokud si myslim bludy ,chapu ze nase zakony nejsou k ochrane obcanu a jsou brany paradoxne bez logiíky s heslem ze se chape jen to co je cerne na bilem
Zamčeno