Nadrozměrná a těžká přeprava
- petrw.
- Člen sdružení
Re: Nadrozměrná a těžká přeprava
Něco mi uniklo? To je nějaká novinka se šířkou ?
Revizor Sdružení řidičů CZ
-
- řidič profesionál
Pohotová odpověď pana Bc. Vašendy, ŘSD Ostrava:
"Bohužel naše legislativa problematiku nadměrných přeprav a jejich doprovodných vozidel neřeší tak jak je to v některých sousedních státech. Formulace, že řidič doprovodu musí být k činnosti oprávněn se opravdu snaží vyloučit z těchto činností úplné amatéry, nicméně dle stávajících zákonných norem a předpisů nelze toto právo někomu odepřít, neboť není stanovena žádná úroveň vzdělání či praxe pro oprávnění k této činnosti."
"Bohužel naše legislativa problematiku nadměrných přeprav a jejich doprovodných vozidel neřeší tak jak je to v některých sousedních státech. Formulace, že řidič doprovodu musí být k činnosti oprávněn se opravdu snaží vyloučit z těchto činností úplné amatéry, nicméně dle stávajících zákonných norem a předpisů nelze toto právo někomu odepřít, neboť není stanovena žádná úroveň vzdělání či praxe pro oprávnění k této činnosti."
- mates
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
-
- Člen sdružení
Já mám na povolení psáno,že nad 3,2 musí být doprovod už co si pamatuju.Nepoznal jsem v tomto změnu.
V8 580-čumákovka Scania,Goldhofer STZ L5 54-80
- mates
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- petrw.
- Člen sdružení
Musel bych se mrknout jak to bylo dřív, ale ted to je nad 3,2 doprovod. Co je tam ale novýho je asi zákaz jižní spojkou (ten povolený úsek od D1 na Průmyslovou) s nákladem nad 3 metry šíře
Revizor Sdružení řidičů CZ
- Helena
- řidič profesionál
Informace pro všechny řidiče jezdící s nadměrama do Německa. Při zkoušení policií z němčiny nemůžete dostat pokutu, protože německy mluvit nemusíte!!!!!!!
-
- řidič profesionál
Výhoda spočívá v tom, že německy nemluvící čech nepochopí, za co je pokuta. 

- Globe
- řidič profesionál
- Kontaktovat uživatele:

Naposledy upravil(a) Globe dne sob 12. úno 2011 13:41:08, celkem upraveno 1 x.
- Helena
- řidič profesionál
Hm a holandský povolení taky ne, a dánský taky ne, takže by český řidič neměl vystrkovat nos do zahraničí, protože všude tímto dělá průsery?
Chytračíš globe na špatným místě.
Prostě ten předpis je tak formulovanej, že policejní kontrola pouze zjistí, že u transportu chybí německy mluvící osoba. Není ale nikde napsáno, že to musí být řidič. Tu zodpovědnost za obstarání této osoby má někdo jinej. Problém je ten, že doposud dostávají čeští řidiči nejenom pokuty 70 - 120,-€, ale i body!!!! A to neprávem. Taky jsem si celou dobu myslela, že to tak má být, ale důkaz je tady:
http://www.brummionline.com/forum/showt ... #post75351

Prostě ten předpis je tak formulovanej, že policejní kontrola pouze zjistí, že u transportu chybí německy mluvící osoba. Není ale nikde napsáno, že to musí být řidič. Tu zodpovědnost za obstarání této osoby má někdo jinej. Problém je ten, že doposud dostávají čeští řidiči nejenom pokuty 70 - 120,-€, ale i body!!!! A to neprávem. Taky jsem si celou dobu myslela, že to tak má být, ale důkaz je tady:
http://www.brummionline.com/forum/showt ... #post75351